محل تبلیغات شما

رنگ هایی " فیزیکی"، باثبات فوق العاده نوری وحرارتی
 

 تیمی از محققان ازدانشگاه فنی هامبورگ  (TUHH) ، دانشگاه سن پترزبورگ (ITMO) و مرکز موسسه هلم هو (Helmholtz-Zentrums Geesthacht) مشترکاً روی پروژه ساخت موادی رنگی کارمی کنند که رنگ آن ها  نه ناشی از جذب طول موج های معین در طیف مرئی و بازتاب طول موج های جذب نشده  - آنگونه که درپیگمنت ها و مواد رنگزا جریان دارد- می باشد ، بلکه رنگ خودرا مدیون ساختاری فضائی هستند که ازطریق پدیده های فیزیکی مانند شکست و اینترفرنس ، برخی ازطول موج ها درطیف مرئی را "خاموش " کرده و " رنگ " منتهی می شود.  معمولاً دراین رنگ های "فیزیکی" فام رنگ با زاویه دید مشاهده کننده تغییر می کند ، پدیده ای که به " Flip Flap " مشهوراست. تیم تحقیقاتی مذکور ولی دنبال این است که رنگ ایجاد شده فاقد پدیدده "فلیپ فلاپ" باشد. این ویژگی یا ممانعت از این ویژگی با کاهش "نظم" درچیدمان ذرات عامل رنگ درفضا ، کم و بیش ایجاد می شود . این "بی نظمی" ولی خود تبعات منفی به همراه دارد که مهم ترین آن ها کاهش عمق وعدم وجود فام یکنواخت دررنگ ایجاد شده است.
کُره هایی از جنس سرامیک
این کُره های توخالی قطری درحدود 200 نانومتر دارند و پوسته خارجی آن‌ها  نزدیک به 10 نانومتر ضخامت دارد.
نظم چید مان متراکم  این کُره های توخالی درفضا به نوعی است که رفلکسیون نور درطول موج های مشخص وجهت های معین را امکان پذیرکرده وازاین طریق به ایجاد فام یکدست تری می انجامد.
این رنگ ها همانطور که عنوان شد  از طریق آن دسته ازفنومن های نوری مانند شکست ، رفلکسیون واینترفرنس که از ویژگی موجی نور ناشی می شوند ، به وجودمی آیند  و درایجادآن ها هیچ گونه پروسه  شیمیایی نقشی ندارد.
ازمهم ترین ویژگی های این رنگ ها یکی فقدان هرگونه مواد سمّی درآن ها و دیگری مقاومت های نوری و بخصوص  حرارتی آن ها است که به تا حدود یک هزاردرجه سلسیوس نیز می رسد، مشابه سرامیک !
درهمین ارتباط :
نورخصلتی دوگانه دارد:

هم‌ ماده، هم موج ! ” تئوری‌دوال (ماکس پلانک)
حال با توجه به خصلت دوگانه ای که نوردارد، می بایست دو گونه از اثرات (و نتایچ "رنگی" ) نیز برای آن قابل درک باشد (وهست) .
1- آثارخصلت  موجی نور
رفلکسیون ، شکست، پخش و اینترفرنس
نتیجه ”رنگی این اثرات  : ”رنگهای فیزیکی
رنگهاي"فيزيكي"به ‌آن دسته ازرنگها گفته مي‌شود كه عامل پيدايش آن نور به عنوان امواج ‌‌الكترومغناطيسي‌‌با فنومن‌های مرتبط با آن مانند شکست، رفلکسیون، اینترفرنس ‌است. نمونه هائی از این رنگها عبارتنداز رنگين كمان ،رنگهاي قابل مشاهده درهنگام غروب آفتاب در افق، آبی آسمان و. و همچنين رنگها و نقش هاي زيبا در پر طاوس،
پروانه‌ها. ورنگهاي‌ موجود در صدف‌ها و نوع"دست ‌ساز" آن ‌يعني‌ پيگمنت‌هاي‌صدفي‌. همه‌و همه رنگهائي بدون پيگمنت ومواد رنگزا !
2- آثارخصلت ذره‌ای ‌نور
جذب ، رِمیسیون ، امیسیون ، ترانس میسون
(Absorption , Reflexion(Remission) , Emission ,Transmission)
نتیجه ”رنگی" این گروه از اثرات  نور: "رنگ های شیمیائی "
رنگهاي (با منشاء) شيميائي آن دسته از رنگ ها هستند كه در بوجود آمدن آنها نور به عنوان ذراتِ داري انرژي نقش آفريني مي‌كنند- جذب و بازتاب-.
رنگ‌ها‌‌ئی ازاین گروه عبارتند ازكليه مواد رنگ دهنده اعم از پيگمنت يا مواد رنگزا به استثناء پيگمنت‌هاي‌صدفي.
جزئیات مفصل این مطلب را می توان درکتاب " پیگمنت ها و مواد پرکننده " از نگارنده وبلاگ مطالعه نمود.

جایزه مجله آلمانی فاربه اوند لاک برای بهترین مقاله تحقیقاتی سال 2019

مرکل وکمبود نیروی متخصص درآلمان

کتاب جدید رزین ها ، رنگ ها و پوشش های اپوکسی

رنگ ,های ,، ,ها ,نور ,مواد ,موج های ,است که ,رنگ ها ,ها و ,ای که

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

تمدن نوین اسلامی www.hafez.blogfa.com